|  Domov   Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |  Lions Oljčnik  |  
 


 

Lions Klub Ankaran Istra

PP 1151

6000 Koper - Capodistria
  

   

 

Aldo Knafelc, Predsednik

Klavdij Reja, Tajnik

Primož Turšič, Zakladnik

tajnik@lk-ankaran-istra.si

 

 

 

Stari Mulin, Bivje, 2. in 4. četrtek

Datum ustanovitve 18.5.1999

Matična št.: 1170457000

Davčna št.: 53675363

Davčni zavezanec: Ne

IBAN SI56 0510 0801 0573 962
(Abanka Vipa)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Akcije LK Ankaran Istra

Dvanajst košaric dobrot

December je čas družinskega obdarovanja in sladkega razvajanja v družbi dobrih mož. Nekatere družine pa si zaradi slabšega finančnega in socialnega položaja razen najnujnejšega ne morejo privoščiti ničesar, včasih pa žal tudi za uresničevanje osnovnih potreb zmanjka sredstev. V Lions Klubu Ankaran Istra smo se v sodelovanju s Centrom za socialno delo odločili, da bomo letošnji december tem družinam naredili nekoliko prijaznejši.

Dvanajstim družinam iz področja Kopra smo pripravili košarice novoletnih dobrot in z manjšo finančno pomočjo pomagali, da bo letošnji december prijaznejši in slajši, predvsem pa dobra popotnica za boljše in lepše prihajajoče leto.


Družina Šavle iz Brezovice v prenovljeni hiši

Poleti 2011 se je v Brezovici družini Šavle zgodilo nekaj, česar si niti v sanjah niso predstavljali. Zgorela jim je namreč hiša. Kljub hitri pomoči gasilcev je bilo njihovo premoženje skoraj popolnoma uničeno. Novica o tragediji je hitro obkrožila Obalo in celotno Slovenijo in nanjo so se s ponudbo pomoči med prvimi javili obrtniki pod vodstvom pobudnika in koordinatorja Dimitrija Vivode. Njegova nesebična želja po pomoči je "okužila" vse tiste, katere je v imenu družine prosil za pomoč. Rezultat tega nesebičnega dejanja obrtnikov je danes odprta prenovljena hiša družine Šavle. V veliko veselje nam je bilo, da smo člani Lions Kluba Ankaran Istra lahko po svojih močeh prispevali k temu dejanju in z donacijo pomagali, da bo obnovljena hiša postala topel dom družine Šavle. Na tem mestu pa našemu članu Dimitriju izrekamo iskreno zahvalo za trud tudi v našem imenu.


Podarili prenosni računalnik

Komunikacija s svetom in računalniška pismenost sta danes dva pomembna pogoja družbene socializacije. Mnogim v naši bližini so za tovrstne izkušnje komunikacije in vzpostavljanja stikov z zunanjim svetom  prikrajšani, saj so računalniki dragi in za mnoge žal nedostopni. Predstavniki Lions kluba Ankaran Istra smo nekomu, ki si slednjega ne more privoščiti omogočili stik s sodobno tehnologijo in svojimi vrstniki in na prošnjo srednje gostinske šole v Izoli enemu izmed učencev podarili prenosni računalnik. Verjamemo, da ga bo z veseljem uporabljal in tudi preko sodobnih tehnologij stkal prenekatero prijateljstvo.

Redno srečanje kluba v čast Martinu nekoliko drugače

Lions klub Ankaran Istra na obisku v kleti svojega člana ter pridnega gostinca in vinarja Vlada Ražmana v Gračišču pri Kopru. Ob ogledu kleti in degustaciji letošnje žlahtne kapljice nam je Vlado zaupal prenekatero skrivnost vinarstva kot tudi gostinstva. Pred obiskom nove kleti smo se člani kluba dogovorili o humanitarnih akcijah do konca leta. Prve med njimi bosta akcija kuhanja bruleja na koprski tržnici, katere zbrana sredstva bodo tradicionalno namenjena skladu Silva in decemberska obdaritev otrok iz socialno ogroženih družin v občini Koper.

Akcija Recikliraj očala tudi v Kopru uspešno zaključena - zbranih skoraj 200 očal

LIONS CLUB INTERNATIONAL že več let izvaja akcijo zbiranja in brezplačnega razdeljevanja rabljenih korekcijskih očal. Tej akciji se je pred leti pridružil LIONS DISTRIKT SLOVENIJA – DISTRIKT 129 s svojimi Leo in Lions klubi.
 
Akcija je v Sloveniji potekala celoten mesec oktober, na obali smo zbirna mesta postavili v Mercator centrih 1 in 2 v Kopru. Z vašo pomočjo smo Primorci tvorno sodelovali v vse slovenski akciji, saj smo samo na teh dveh lokacijah zbrali skoraj 200 očal. Vsaka izmed njih bodo nekomu, ki si tovrstne zdravstvene oskrbe ne more privoščiti spremenila svet. V imenu Lions Kluba Ankaran Istra in predvsem v imenu pomoči potrebnim iskrena hvala vsem, ki ste se akciji odzvali.


Barkovljanka 2011

Na povabilo boterskega kluba LK Koper Capoditria smo se tudi letos udeležili ogleda Barkovljanke. Burja in ugodne jadralske razmere so bile razlog, da se je regata odvijala izjemno hitro. Dobre družbe ni manjkalo in tradicionalno dobra organizacija je dodala le še piko na i lepemu nedeljskemu dopoldnevu. LK Koper Capodistria je tudi letos del izkupička namenil v humantarne namene.


Prikazano 67 do 72 (od skupaj 101 ) Strani:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 


 

 
  

Domov  |  Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |

 
  Vse pravice pridržane Lions Klub Ankaran Istra, 2010 -2015 (c)