|  Domov   Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |  Lions Oljčnik  |  
 


 

Lions Klub Ankaran Istra

PP 1151

6000 Koper - Capodistria
  

   

 

Klavdij Reja, Predsednik

Zoran Širca, Tajnik

Primož Turšič, Zakladnik

tajnik@lk-ankaran-istra.si

 

 

 

Stari Mulin, Bivje, 2. in 4. četrtek

Datum ustanovitve 18.5.1999

Matična št.: 1170457000

Davčna št.: 53675363

Davčni zavezanec: Ne

IBAN SI56 0510 0801 0573 962
(Abanka Vipa)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Akcije LK Ankaran Istra

Božična obdaritev otrok

Ni ga lepšega kot na božično ali novoletno jutro pod jelko poiskati svoje darilo. Mnogim otrokom žal to ni dano samo po sebi in v veselje nam je, da smo tudi letos člani Lions Kluba Ankaran Istra poskrbeli za veselje tistih otrok, ki so v življenju za marsikaj prikrajšani. V sodelovanju s Centrom za socialno delo Koper smo tudi letos prejeli 17 pisem in z veseljem smo dobrim možem pomagali uresničiti otroške želje. Z mislijo, da bo to le prva od uresničenih želja v novem letu, je bilo vsakemu od članov v veselje, da je lahko pomagal pri izpolnitvi želje iz pisma, ki ga je prejel.
  

Na akciji BROLE letos še posebej uspešno. Zahvaljujoč prijateljem, znancem in naključnim obiskovalcem smo za dober namen zbrali kar 833 €.

Tradicionalna akcija Lions kluba Ankaran Istra "Brole" je tako kot vsako leto doselej pomembno zaznamovala enega od decemberskih sobotnih dopoldnevov na koprski tržnici. Za razliko od zadnjih dveh let nas tokrat ni razveselil sneg, kljub temu pa razlogov, da ne bi s prijatelji pokramljali in ob tem storili nekaj dobrega tudi letos ni manjkalo.

Brole se je prilegel, beseda je stekla in tradicionalna dobra volja prijateljev, znancev in naključnih obiskovalcev je v skrinjico dobrodelnih prispevkov navrgla kar 833 eurov.


Dvanajst košaric dobrot

December je čas družinskega obdarovanja in sladkega razvajanja v družbi dobrih mož. Nekatere družine pa si zaradi slabšega finančnega in socialnega položaja razen najnujnejšega ne morejo privoščiti ničesar, včasih pa žal tudi za uresničevanje osnovnih potreb zmanjka sredstev. V Lions Klubu Ankaran Istra smo se v sodelovanju s Centrom za socialno delo odločili, da bomo letošnji december tem družinam naredili nekoliko prijaznejši.

Dvanajstim družinam iz področja Kopra smo pripravili košarice novoletnih dobrot in z manjšo finančno pomočjo pomagali, da bo letošnji december prijaznejši in slajši, predvsem pa dobra popotnica za boljše in lepše prihajajoče leto.


Družina Šavle iz Brezovice v prenovljeni hiši

Poleti 2011 se je v Brezovici družini Šavle zgodilo nekaj, česar si niti v sanjah niso predstavljali. Zgorela jim je namreč hiša. Kljub hitri pomoči gasilcev je bilo njihovo premoženje skoraj popolnoma uničeno. Novica o tragediji je hitro obkrožila Obalo in celotno Slovenijo in nanjo so se s ponudbo pomoči med prvimi javili obrtniki pod vodstvom pobudnika in koordinatorja Dimitrija Vivode. Njegova nesebična želja po pomoči je "okužila" vse tiste, katere je v imenu družine prosil za pomoč. Rezultat tega nesebičnega dejanja obrtnikov je danes odprta prenovljena hiša družine Šavle. V veliko veselje nam je bilo, da smo člani Lions Kluba Ankaran Istra lahko po svojih močeh prispevali k temu dejanju in z donacijo pomagali, da bo obnovljena hiša postala topel dom družine Šavle. Na tem mestu pa našemu članu Dimitriju izrekamo iskreno zahvalo za trud tudi v našem imenu.


Podarili prenosni računalnik

Komunikacija s svetom in računalniška pismenost sta danes dva pomembna pogoja družbene socializacije. Mnogim v naši bližini so za tovrstne izkušnje komunikacije in vzpostavljanja stikov z zunanjim svetom  prikrajšani, saj so računalniki dragi in za mnoge žal nedostopni. Predstavniki Lions kluba Ankaran Istra smo nekomu, ki si slednjega ne more privoščiti omogočili stik s sodobno tehnologijo in svojimi vrstniki in na prošnjo srednje gostinske šole v Izoli enemu izmed učencev podarili prenosni računalnik. Verjamemo, da ga bo z veseljem uporabljal in tudi preko sodobnih tehnologij stkal prenekatero prijateljstvo.

Redno srečanje kluba v čast Martinu nekoliko drugače

Lions klub Ankaran Istra na obisku v kleti svojega člana ter pridnega gostinca in vinarja Vlada Ražmana v Gračišču pri Kopru. Ob ogledu kleti in degustaciji letošnje žlahtne kapljice nam je Vlado zaupal prenekatero skrivnost vinarstva kot tudi gostinstva. Pred obiskom nove kleti smo se člani kluba dogovorili o humanitarnih akcijah do konca leta. Prve med njimi bosta akcija kuhanja bruleja na koprski tržnici, katere zbrana sredstva bodo tradicionalno namenjena skladu Silva in decemberska obdaritev otrok iz socialno ogroženih družin v občini Koper.

Prikazano 67 do 72 (od skupaj 103 ) Strani:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 


 

 
   

Domov  |  Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |

 
    Vse pravice pridržane Lions Klub Ankaran Istra, 2010 -2017 (c)