|  Domov   Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |  Lions Oljčnik  |  
 


 

Lions Klub Ankaran Istra

PP 1151

6000 Koper - Capodistria
  

   

 

Aldo Knafelc, Predsednik

Klavdij Reja, Tajnik

Primož Turšič, Zakladnik

tajnik@lk-ankaran-istra.si

 

 

 

Stari Mulin, Bivje, 2. in 4. četrtek

Datum ustanovitve 18.5.1999

Matična št.: 1170457000

Davčna št.: 53675363

Davčni zavezanec: Ne

IBAN SI56 0510 0801 0573 962
(Abanka Vipa)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Akcije LK Ankaran Istra

Oljčna vejica tudi letos v Novem mestu

V soboto 16. aprila je v Novem mestu potekala tradicionalna dobrodelna akcija Oljčna vejica. Člani Lions kluba Ankaran Istra smo brezplačno delili oljčne vejice mimoidočim v poslovnem centru Qlandia v Novem mestu. Čeprav smo letos novomeščane presenetili na novi lokaciji so slednji vsakoletne akcije že vajeni. Tako kot vsako leto so se tudi letos nanjo lepo odzvali s prostovoljnimi prispevki. Razdelili smo poln kombi oljčnih vejic, zbrane prostovoljne prispevke pa bomo namenili v fond za pomoč slepim in slabovidnim.

Delavnica Lionizma 3. regije v Kortah nad Izolo

V soboto 9. aprila je v Hostlu Stara šola v Kortah nad Izolo potekalo usposabljanje za člane Lions klubov 3. regije. Predavanja eminentnih gostov v organizacji predsednika 3. Regije Dorijana Maršiča so bila v idiličnem okolju istrske vasice in pod taktirko dobrega gostitelja Liona Dimitrija Vivode posebno doživetje.

Zaključek akcije Plakat miru

Lions klubi vsega sveta v svojem okolju vsako leto sponzorirajo mednarodni likovni natečaj Plakat miru. Namen natečaja je otroke v starosti od 11 do 13 let spodbuditi k razmišljanju o miru, ki ga nato z različnimi tehnikami predstavijo kot svoja likovna dela. Natečaja se je v zadnjih 22 letih udeležilo več kot 4 milijone otrok iz več kot 100 držav. Na svojevrsten način je v akciji plakat miru sodeloval tudi Lions klub Ankaran Istra. Kot smo na naši strani že pisali, smo k ustvarjanju pritegnili otroke iz Gaze. Akcija je povezala dva odaljena svetova v eni sliki in z enim namenom - narediti svet lepši in mirnejši.


Dobrodelna predstava Dese Muck v Gledališču Koper - Končno srečna!

Ob dnevu žena je Lions klub Ankaran Istra v sodelovanju z Gledališčem Koper pripravil prav poseben gledališki dogodek, ki je v duhu humanitarnosti in dobrodelnosti obeležil praznik vseh žena in deklet. 8. marca je namreč v koprsko gledališče gostilo Deso Muck s svojo monokomedijo "Končno srečna!". Predstava je duhovit, sproščujoč, protistresen in inteligenten vpogled v to, kako se v dobi interneta vsi naši najbolj vitalni odnosi iz sveta, ki je brbotal in vrel od čustev in čutnosti ter telesnih, neposrednih stikov in dotikov in s tem povezanih nevarnosti… kako se vse to nezadržno seli v navidezno anonimno in varno ter neskončno bogato medmrežje, z neštetimi možnostmi za drugačno življenje.
 

Redno srečanje tokrat v Istrski kleti v Pomjanu

Na rednem srečanju Lions Kluba Ankaran Istra smo bili seznanjeni z izkupičkom nedavne akcije Brole na koprski tržnici. Letos smo skupaj z LEO Klubom Koper Capodistria v okviru akcije zbrali 1.000 eurov, ki smo jih tudi letos namenili Skladu Silva iz Fijeroge. Naslednje druženje bo tako potekalo v prostorih Sklada Silve, kjer se bomo seznanili z njihovimi dejavnostmi in delom in jim predali zbrana sredstva. Na rednem srečanju smo tokrat v svoje vrste sprejeli novega člana Vladimirja Ražman iz Gračišča.

Prejeli smo pisma Božičku in Dedku Mrazu

Tudi letošnji december smo se člani lions kluba Ankaran Istra spomnili na tiste, katerim navadno v decemberskih dneh od obdarovanja ostajajo le želje. V sodelovanju s Centrom za socialno delo smo prejeli pisma Božičku in Dedku mrazu in poskrbeli, da sta dobra moža tudi letos uresničila skromne želje otrok iz rejniških družin. V veselje nam je bilo, da smo lahko dobrima možema pomagali ustvariti veselje najmlajših v teh prezničnih dneh, ki bodo tako z izpolnjeno željo začeli novo leto v novem upanju. 


Prikazano 79 do 84 (od skupaj 101 ) Strani:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 


 

 
  

Domov  |  Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |

 
  Vse pravice pridržane Lions Klub Ankaran Istra, 2010 -2015 (c)