|  Domov   Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |  Lions Oljčnik  |  
 


 

Lions Klub Ankaran Istra

PP 1151

6000 Koper - Capodistria
  

   

 

Klavdij Reja, Predsednik

Zoran Širca, Tajnik

Primož Turšič, Zakladnik

tajnik@lk-ankaran-istra.si

 

 

 

Stari Mulin, Bivje, 2. in 4. četrtek

Datum ustanovitve 18.5.1999

Matična št.: 1170457000

Davčna št.: 53675363

Davčni zavezanec: Ne

IBAN SI56 0510 0801 0573 962
(Abanka Vipa)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Akcije LK Ankaran Istra

Dobrodelna predstava Dese Muck v Gledališču Koper - Končno srečna!

Ob dnevu žena je Lions klub Ankaran Istra v sodelovanju z Gledališčem Koper pripravil prav poseben gledališki dogodek, ki je v duhu humanitarnosti in dobrodelnosti obeležil praznik vseh žena in deklet. 8. marca je namreč v koprsko gledališče gostilo Deso Muck s svojo monokomedijo "Končno srečna!". Predstava je duhovit, sproščujoč, protistresen in inteligenten vpogled v to, kako se v dobi interneta vsi naši najbolj vitalni odnosi iz sveta, ki je brbotal in vrel od čustev in čutnosti ter telesnih, neposrednih stikov in dotikov in s tem povezanih nevarnosti… kako se vse to nezadržno seli v navidezno anonimno in varno ter neskončno bogato medmrežje, z neštetimi možnostmi za drugačno življenje.
 

Redno srečanje tokrat v Istrski kleti v Pomjanu

Na rednem srečanju Lions Kluba Ankaran Istra smo bili seznanjeni z izkupičkom nedavne akcije Brole na koprski tržnici. Letos smo skupaj z LEO Klubom Koper Capodistria v okviru akcije zbrali 1.000 eurov, ki smo jih tudi letos namenili Skladu Silva iz Fijeroge. Naslednje druženje bo tako potekalo v prostorih Sklada Silve, kjer se bomo seznanili z njihovimi dejavnostmi in delom in jim predali zbrana sredstva. Na rednem srečanju smo tokrat v svoje vrste sprejeli novega člana Vladimirja Ražman iz Gračišča.

Prejeli smo pisma Božičku in Dedku Mrazu

Tudi letošnji december smo se člani lions kluba Ankaran Istra spomnili na tiste, katerim navadno v decemberskih dneh od obdarovanja ostajajo le želje. V sodelovanju s Centrom za socialno delo smo prejeli pisma Božičku in Dedku mrazu in poskrbeli, da sta dobra moža tudi letos uresničila skromne želje otrok iz rejniških družin. V veselje nam je bilo, da smo lahko dobrima možema pomagali ustvariti veselje najmlajših v teh prezničnih dneh, ki bodo tako z izpolnjeno željo začeli novo leto v novem upanju. 


Akcija BRULE tudi letos v snegu

Tradicionalna akcija Brule je v soboto 18.12.2010 potekala na koprski tržnici in tako kot lani nas je tudi to soboto pozdravil sneg. Kuhano vino in pršut ob takšni zimski idili ob morju še bolje tekne, kar so dokazali številni obiskovalci naše stojnice.

Letos nam je na pomoč priskočil tudi LEO klub Koper Capodistria, ki je v eni njihovih prvih akcij skupaj z izkušenimi mački iz botrskega kluba Ankaran Istra obiskovalce razveseljeval z domačim pecivom. Izkupiček prostovoljnih donacij, ki smo jih prejeli ob srkanju dobrega kuhanega vina (pripravljenega po skrivnih receptih Lionov Igorja Bertoka in Drava Ferligoja) bomo tako kot vsako leto namenili v humanitarne namene. Letos zbrana sredstva smo se v klubu odločili nameniti društvu za kakovost življenja ljudi s posebnim potrebami - Sklad SILVA iz Fieroge.
  


Ustanovitev LEO Kluba Koper - Capodistria

Pod okriljem Lions Kluba Ankaran Istra je skupina petnajstih mladih v soboto 4.12.2010 uradno ustanovila prvi Obalni Leo klub, ki je hkrati tudi dvajseti v Sloveniji. Dogodek je med drugim predstavljal tudi prednovoletno skupno srečanje treh obalnih Lions klubov LK Koper-Capodistria, LK Koper-Obala in LK Ankaran-Istra

Leo klubi, kot podmladek Lionsov združujejo mlade do tridesetega leta starosti in delujejo z namenom prostovoljstva in druženja, pri katerem pomagajo socialno ogroženim posameznikom in skupinam.
 


Plakat miru z otroci iz Gaze

Lions Klub Anakran Istra je letošnjo akcijo "PLAKAT MIRU", ki vsako leto poteka pod okriljem Združenih narodov in mentorstvom Mednarodne zveze Lions klubov, nadgradil na prav poseben način. Skozi ustvarjanje otrok iz Gaze je povezal dva odaljena svetova v eni sliki in z enim namenom - narediti svet lepši in mirnejši. Slike, ki so jih pod skupnim nazivom "MIR" otroci iz Gaze narisali bodo razstavljene in objavljene tudi na naši spletni strani. 
 

Prikazano 85 do 90 (od skupaj 104 ) Strani:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 


 

 
   

Domov  |  Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |

 
    Vse pravice pridržane Lions Klub Ankaran Istra, 2010 -2017 (c)