|  Domov   Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |  Lions Oljčnik  |  
 


 

Lions Klub Ankaran Istra

PP 1151

6000 Koper - Capodistria
  

   

 

Aldo Knafelc, Predsednik

Klavdij Reja, Tajnik

Primož Turšič, Zakladnik

tajnik@lk-ankaran-istra.si

 

 

 

Stari Mulin, Bivje, 2. in 4. četrtek

Datum ustanovitve 18.5.1999

Matična št.: 1170457000

Davčna št.: 53675363

Davčni zavezanec: Ne

IBAN SI56 0510 0801 0573 962
(Abanka Vipa)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Akcije LK Ankaran Istra

Tudi letos dobrodelna akcija Tečem da pomagam v Kopru

Dobrodelna akcija, ki so jo že drugo leto zapored pripravljavili vsi  slovenski Lions in Leo klubi se je  na rekreacijski progi BONIFIKA v Kopru zgodila v nedeljo, 25.maja. Dogodek so v Kopru soorganizirajo Lions klubi:  Ankaran-Istra, Koper-Capodistria, Izola-Isola, Obala, ženski klub Portorož Zarja  in Leo Koper.


Z oljčno vejico tudi letos v Novem mestu

Tudi letos v Lions klubu Ankaran Istra nismo pozabili na tradicionalno akcijo oljčne vejice. Lionsi iz Lions klubov Ankaran Istra in Novo mesto smo razdelili 10 velikih butar oljčnih vejic meščanom Novega mesta. Prostovoljni prispevki, ki so jih donirali novomeščani bodo, skupaj še z drugimi donacijami, namenjeni Skladu Silva iz Fijeroge.

Pomoč obalnih Lions in Leo kluba prebivalcem Postojne

Obalni Lions klubi (Obala, Izola, Koper Capodistria, Zarja Portorož in Ankaran Istra) in Leo Klub Koper Capodistria so z nabavo agregatov za prebivalce Postojne in okolice pomagali premagati težke februarske dni prebivalcem, ki jih je prizadel žled in mraz. Za dostavo agregatov na odročne kraje, kjer so prebivalci že več dni brez elektrike se zahvaljujemo požrtvovalni ekipi Elektro Primorske, katera bo tudi poskrbela, da bo po zaključku sanacije oprema dostavljena lokalnim prostovoljnim gasilskim društvom za nadaljnjo uporabo v podobnih primerih.

Za prijazen december

Že po tradiciji se vsak december člani Lions kluba Ankaran Istra spomnijo na tiste, ki zaradi težke situacije zaman čakajo na praznično obdaritev. V sodelovanju s CSD Koper smo tudi letos obdarovali otroke iz rejniških družin, spomnili pa smo se tudi Mirota in Marije iz Trseka, katerima smo pred časom pomagali pri nakupu peči. Dan pred božičem smo jih obiskali in jim prinesli nekaj dobrot, da jim bodo prazniki lepo minili.

Tradicionalni dobrodelni brole - zbrana sredstva tudi letos namenjena Skladu Silva iz Fijeroge

Lions klub Ankaran Istra z dobrodelno akcijo "Brole" ostaja zvest tradiciji. Tudi letošnjo drugo soboto v mesecu decembru so se na koprski tržnici zbrali ljudje dobrega srca in si ob kuhanemu vinu izmenjali kašno prijetno besedo ter predvsem darovali. Zbran izkupiček 620 eurov bo LK Ankaran Istra namenil skladu SILVA iz Fijeroge - Društvu za kakovost življenja ljudi s posebnim potrebami. 


Pobrali smo pridelek v oljčniku Lions Olivetum

Leto je naokrog in ponovno smo se zbrali v Lions Olivetumu v Popetrah. Poleg obiranja oljk smo odstranili tudi kamenje in očistili oljčnik, tako da je pripravljen za zimski počitek in naslednjo letino. Letošnja bera je bila kar nekaj krat večja od lanske, oljke so zdrave in zato verjamemo, da se bomo lahko prav kmalu pohvalili tudi s prvim Lions dobrodelnim oljem.

Za razliko od lani, ko je največ plodov ponudila oljka Dorijana Marsič je rekorderka letošnjega leta oljka LK Domžale. Zima je nekoliko prizadela oljko LK Bled vendar se je trdoživo borila in iz stebla že poganjajo nove vejice. Tako kot smo pred skoraj dvemi leti obljubili, v LK Ankaran Istra skrbimo, da bodo iz majhnih sadik zrasla močna in zdrava drevesa.


Prikazano 19 do 24 (od skupaj 101 ) Strani:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 


 

 
  

Domov  |  Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |

 
  Vse pravice pridržane Lions Klub Ankaran Istra, 2010 -2015 (c)