|  Domov   Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |  Lions Oljčnik  |  
 


 

Lions Klub Ankaran Istra

PP 1151

6000 Koper - Capodistria
  

   

 

Klavdij Reja, Predsednik

Zoran Širca, Tajnik

Primož Turšič, Zakladnik

tajnik@lk-ankaran-istra.si

 

 

 

Stari Mulin, Bivje, 2. in 4. četrtek

Datum ustanovitve 18.5.1999

Matična št.: 1170457000

Davčna št.: 53675363

Davčni zavezanec: Ne

IBAN SI56 0510 0801 0573 962
(Abanka Vipa)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Akcije LK Ankaran Istra

Tradicionalni dobrodelni brole - zbrana sredstva tudi letos namenjena Skladu Silva iz Fijeroge

Lions klub Ankaran Istra z dobrodelno akcijo "Brole" ostaja zvest tradiciji. Tudi letošnjo drugo soboto v mesecu decembru so se na koprski tržnici zbrali ljudje dobrega srca in si ob kuhanemu vinu izmenjali kašno prijetno besedo ter predvsem darovali. Zbran izkupiček 620 eurov bo LK Ankaran Istra namenil skladu SILVA iz Fijeroge - Društvu za kakovost življenja ljudi s posebnim potrebami. 


Pobrali smo pridelek v oljčniku Lions Olivetum

Leto je naokrog in ponovno smo se zbrali v Lions Olivetumu v Popetrah. Poleg obiranja oljk smo odstranili tudi kamenje in očistili oljčnik, tako da je pripravljen za zimski počitek in naslednjo letino. Letošnja bera je bila kar nekaj krat večja od lanske, oljke so zdrave in zato verjamemo, da se bomo lahko prav kmalu pohvalili tudi s prvim Lions dobrodelnim oljem.

Za razliko od lani, ko je največ plodov ponudila oljka Dorijana Marsič je rekorderka letošnjega leta oljka LK Domžale. Zima je nekoliko prizadela oljko LK Bled vendar se je trdoživo borila in iz stebla že poganjajo nove vejice. Tako kot smo pred skoraj dvemi leti obljubili, v LK Ankaran Istra skrbimo, da bodo iz majhnih sadik zrasla močna in zdrava drevesa.


Dobrodelna gledališka predstava v počastitev mednarodnega dneva bele palice

Lions klub Ankaran Istra je v počastitev mednarodnega dneva bele palice v Gledališču Koper organizirali dobrodelno predstavo »OH, TE NORE ŽENSKE« gledališča slepih in slabovidnih NASMEH. Dogodek je bil dobro obiskan. Predsednik kluba Matjaž Sever je bil z izpolnjenim poslanstvom seveda zadovoljen, saj je bil celoten izkupiček od prodaje vstopnic dovolj za načrtovano pomoč slepemu otroku pri nadaljnjem šolanju.       


Preko 70 očal za dober namen

V okviru stalne akcije zbiranja očal in predvsem po zaslugi podjetja OKULODENT iz Kopra smo v prejšnjem tednu prevzeli preko 70 očal za dober namen. Večji del zbranih očal bo namreč poslan v zbirni center v Italiji, drugi del očal pa bodo študentje Medicinske fakultete Ljubljana, Sekcija za tropsko medicino, vzeli s seboj v Afriko, kjer jih bodo  brezplačno razdelili lokalnim prebivalcem.

Lions klub Ankaran Istra se zahvaljujeje vsem, ki ste odrabljena stara očala podarili v dober namen kot tudi podjetju OKULODENT, ki jih je v našem imenu sprejema v svojih poslovalnicah.Dobrodelni turnir v balinanju 2013

Zakaj pa bi bil letošnji september drugačen? Tudi letos ga je po običaju zaznamoval tradicionalni dobrodelni Lions turnir v balinanju. Balinišče v Marezigah je zopet gostilo predstavnike Lions klubov iz Obale, zbrana štartnina pa je kot ponavadi v celoti namenjena dobrodelnim projektom LK Ankaran Istra.

Tokrat nas je obiskala tudi guvernerka Lions distrikta 129, Alenka Marter. Kot nam je zaupala, ima na svoj prvi turnir v balinanju pred dvemi leti lepe spomine. Dodala je, da se v družbi članov iz obalnih klubov vedno dobro počuti.

Predsednik LK Ankaran Istra Matjaž Sever je bil z dobrodelnim izkupičkom več kot zadovoljen. Zbranih 350 € dobrodelnih štartnin bo, kot je sam dejal, namenjenih za nakup peči socialno ogroženi družini, ki ima v svojih vrstah žal tudi člana, ki je pred kratkim oslepel.


Klopci v znak prijateljstva in sodelovanja med distrikti sosednjih držav

Lions klubi 6.Cone v 1.Regiji Distrikta 129 in Lions klubi Cone A v 1. Regiji Distrikta 108 TA2 iz Italije že dve leti uspešno delujejo znotraj bilateralnega slovensko-italijanskega odbora Lions klubov Severnega Jadrana. 

Odbor je v znak dobrega sodelovanja med klubi iz obeh strani meje v letošnjem letu uspešno izpeljal akcijo donacije dveh klopi za sprehajalce ob sprehajalni poti kanala Fazan v Luciji. V soboto, dne 15.06.2013, ob 12.00 uri sta bili klopi v družbi slovenskih in italijanskih Lionsov in ob prisotnosti guvernerjev obeh distriktov ter župana občine Piran, slavnostno predani javnosti.


Prikazano 25 do 30 (od skupaj 103 ) Strani:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 


 

 
   

Domov  |  Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |

 
    Vse pravice pridržane Lions Klub Ankaran Istra, 2010 -2017 (c)