|  Domov   Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |  Lions Oljčnik  |  
 


 

Lions Klub Ankaran Istra

PP 1151

6000 Koper - Capodistria
  

   

 

Klavdij Reja, Predsednik

Zoran Širca, Tajnik

Primož Turšič, Zakladnik

tajnik@lk-ankaran-istra.si

 

 

 

Stari Mulin, Bivje, 2. in 4. četrtek

Datum ustanovitve 18.5.1999

Matična št.: 1170457000

Davčna št.: 53675363

Davčni zavezanec: Ne

IBAN SI56 0510 0801 0573 962
(Abanka Vipa)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Akcije LK Ankaran Istra

Akcija brole letos zopet zelo uspešna - donacija namenjena Skladu Silva iz Fijeroge

Tudi letošnja tradicionalna akcija Lions kluba Ankaran Istra "Brole" je pomembno zaznamovala enega od decemberskih sobotnih dopoldnevov na koprski tržnici. Četudi nekoliko siva sobota je kmalu postala prijetno dopoldne ob druženju s prijatelji. Med prvimi obiskovalci so nas s sladkimi dobrotami razveselili člani LEO Kluba Koper Capodistria, ki so tudi letos poskrbeli za najslajšo pomoč akciji. Seveda se je poleg prilegel tudi brole in pršut, beseda je med obiskovalci hitro stekla in tradicionalna dobra volja prijateljev, znancev in naključnih obiskovalcev je v skrinjico dobrodelnih prispevkov navrgla 681 eurov. Tudi letos bo Lions Klub Ankaran Istra celoten izkupiček namenil skladu SILVA iz Fijeroge - Društvu za kakovost življenja ljudi s posebnim potrebami. Donirana sredstva bodo v društvu tudi letos porabili za izboljšanje oskrbe in za kvalitetno preživljanje prostega časa oseb s posebnimi potrebami.


Tudi letos smo obdarili otroke iz socialno šibkih družin

Že po tradiciji se vsak december člani Lions kluba Ankaran Istra spomnijo na tiste, ki zaradi težke situacije zaman čakajo na praznično obdaritev. V sodelovanju s CSD Koper smo prejeli želje petnajstih otrok in z največjim veseljem smo izpolnili sleherno med njimi. Letos si otroci niso želeli igrač temveč so imele praznične želje samo en skupen imenovalec - "da nam bo toplo in da ne bomo lačni". Ob takšnih željah se je marsikomu med nami zarosilo oko in naredili smo vse, da bodo lahko starši otrok z darilnimi paketi obdarili svoje otroke in naredili praznike družini vsaj nekoliko prijaznejše.

Pobrali smo prvi pridelek v oljčniku Lions Olivetum

Precej toplega novemberskega popoldneva smo se v poznih popoldanskih urah člani LK Ankaran Istra zbrali v Popetrah. Pred seboj smo imeli častno nalogo - pobrati prvi pridelek v oljčniku Lions Olivetum. Pazljivo smo nabirali oljke in skrbeli, da nobena ni končala na tleh. Kot smo se zaobljubili, bomo tudi iz prve peščice nabranih oljk naredili olje. Prepričani smo, da bomo med prijatelji lioni iz cele Slovenije zlahka našli kupce za letošnji pridelek. Izkupiček od prodaje bo namenjen pomoči potrebnim.


Novemberski sestanek nekoliko drugače

Letošnji Martin je v klubu nekoliko zamujal. Da se svetniku ne bi zamerili, nas je Dravo Ferligoj četrti četrtek v novembru povabil v svojo kantino. Medtem ko smo opravili formalni del sestanka in pregledali tekoče aktivnosti, je iz kuhinje že lepo dišalo. V prijetnem ambientu družabnega prostora, ki ga je v celoti izdelal Dravo smo sprejeli tudi odločitev, da za potrebe pomoči pri odpravi posledic poplav prizadetim doniramo en sistem za razvlaževanje in se tako pridružimo vseslovenski distriktovi akciji. Ko so na mizo prispele dobrote liona Dravota smo kljub zamudi z veseljem nazdravili Svetemu Martinu.

Obisk Guvernerja distrikta 129 Slovenija Zorana Vodopije v Lions Olivetum-u

Sončne oktobrske sobote je Guverner distrikta 129 Slovenija Zoran Vodopija izpolnil svojo obljubo, ki jo je dal v Ankaranu. Ob imenovanju je namreč iz rok tedanjega guvernerj Dorijana Maršiča prejel sadiko oljke, drevesa, ki je še kako zaznamovalo Dorijanov mandat. Zoran je obljubil, da nas bo se letos s svojim klubom obiskal in v Lions Olivetum-u zasadil podarjeno oljko. Obljubo je držal, oljko je spretno zasadil, člani LK Ankaran Istra pa smo se zavezali, da bomo tudi za Zoranovo oljko dobro skrbeli.

Plakat miru pod nazivom - Zamisli si mir - letos v Dnevnem in Kriznem centru Koper

Vsako leto Lions klubi s celega sveta sponzorirajo mednarodni likovni natečaj »Plakat miru« v lokalnem okolju. Namen natečaja je spodbuditi otroke v starosti od 11 do 13 let k razmišljanju o miru. Svoja razmišljanja potem otroci z različnimi tehnikami predstavijo kot likovna dela. Letos smo k projektu pod naslovom "Zamisli si mir" privabili Dnevni in Krizni center Koper. Otroci so nam skozi slike pokazali kako oni vidijo in doživljajo mir. Kot vsako leto je bila odločitev o zmagovalcu za komisijo pod vodstvom pooblaščenca Plakata miru Matjaža Severja nič kaj lahka.


Prikazano 37 do 42 (od skupaj 103 ) Strani:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 


 

 
   

Domov  |  Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |

 
    Vse pravice pridržane Lions Klub Ankaran Istra, 2010 -2017 (c)