|  Domov   Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |  Lions Oljčnik  |  
 


 

Lions Klub Ankaran Istra

PP 1151

6000 Koper - Capodistria
  

   

 

Aldo Knafelc, Predsednik

Klavdij Reja, Tajnik

Primož Turšič, Zakladnik

tajnik@lk-ankaran-istra.si

 

 

 

Stari Mulin, Bivje, 2. in 4. četrtek

Datum ustanovitve 18.5.1999

Matična št.: 1170457000

Davčna št.: 53675363

Davčni zavezanec: Ne

IBAN SI56 0510 0801 0573 962
(Abanka Vipa)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Akcije LK Ankaran Istra

Pobrali smo prvi pridelek v oljčniku Lions Olivetum

Precej toplega novemberskega popoldneva smo se v poznih popoldanskih urah člani LK Ankaran Istra zbrali v Popetrah. Pred seboj smo imeli častno nalogo - pobrati prvi pridelek v oljčniku Lions Olivetum. Pazljivo smo nabirali oljke in skrbeli, da nobena ni končala na tleh. Kot smo se zaobljubili, bomo tudi iz prve peščice nabranih oljk naredili olje. Prepričani smo, da bomo med prijatelji lioni iz cele Slovenije zlahka našli kupce za letošnji pridelek. Izkupiček od prodaje bo namenjen pomoči potrebnim.


Novemberski sestanek nekoliko drugače

Letošnji Martin je v klubu nekoliko zamujal. Da se svetniku ne bi zamerili, nas je Dravo Ferligoj četrti četrtek v novembru povabil v svojo kantino. Medtem ko smo opravili formalni del sestanka in pregledali tekoče aktivnosti, je iz kuhinje že lepo dišalo. V prijetnem ambientu družabnega prostora, ki ga je v celoti izdelal Dravo smo sprejeli tudi odločitev, da za potrebe pomoči pri odpravi posledic poplav prizadetim doniramo en sistem za razvlaževanje in se tako pridružimo vseslovenski distriktovi akciji. Ko so na mizo prispele dobrote liona Dravota smo kljub zamudi z veseljem nazdravili Svetemu Martinu.

Obisk Guvernerja distrikta 129 Slovenija Zorana Vodopije v Lions Olivetum-u

Sončne oktobrske sobote je Guverner distrikta 129 Slovenija Zoran Vodopija izpolnil svojo obljubo, ki jo je dal v Ankaranu. Ob imenovanju je namreč iz rok tedanjega guvernerj Dorijana Maršiča prejel sadiko oljke, drevesa, ki je še kako zaznamovalo Dorijanov mandat. Zoran je obljubil, da nas bo se letos s svojim klubom obiskal in v Lions Olivetum-u zasadil podarjeno oljko. Obljubo je držal, oljko je spretno zasadil, člani LK Ankaran Istra pa smo se zavezali, da bomo tudi za Zoranovo oljko dobro skrbeli.

Plakat miru pod nazivom - Zamisli si mir - letos v Dnevnem in Kriznem centru Koper

Vsako leto Lions klubi s celega sveta sponzorirajo mednarodni likovni natečaj »Plakat miru« v lokalnem okolju. Namen natečaja je spodbuditi otroke v starosti od 11 do 13 let k razmišljanju o miru. Svoja razmišljanja potem otroci z različnimi tehnikami predstavijo kot likovna dela. Letos smo k projektu pod naslovom "Zamisli si mir" privabili Dnevni in Krizni center Koper. Otroci so nam skozi slike pokazali kako oni vidijo in doživljajo mir. Kot vsako leto je bila odločitev o zmagovalcu za komisijo pod vodstvom pooblaščenca Plakata miru Matjaža Severja nič kaj lahka.


Dobrodelni turnir v balinanju 2012

Tudi letošnji september je zaznamoval tradicionalni dobrodelni turnir v balinanju. Balinišče v Marezigah je zopet gostilo predstavnike Lions klubov iz Obale, zbrana štartnina pa je kot ponavadi v celoti namenjena dobrodelnim projektom LK Ankaran Istra. In ker rezultati niso nepomembni, naj omenimo vsaj prvega. Letošnjo premoč je po dveh letih rezultatov tik pod vrhom dokazal organizator Jadran Bajec.

 


Izkupiček dobrodelne predstave za lepše poletje trinajstih otrok iz Kopra

Zadnje dni meseca junija je trinajst otrok  iz Dnevnega centra za otroke in mladostnike Koper (preventivni program Centra za socialno delo Koper) preživelo prijeten vikend v Bohinjski naravi. Otroci so na dvodnevnem izletu doživeli občutek brezskrbnosti, se odpočili od napornega šolskega leta ter si vlili novih moči. Otroci so se preizkusili v različnih športnih aktivnostih in doživeli veliko novih izkušenj. Navdušilo jih je predvsem spanje na seniku in kopanje v Bohinjskem jezeru.

Člani Lions kluba Ankaran Istra in osebje Dnevnega centra  za otroke in mladostnike se zahvaljujemo vsem, ki ste z obiskom letošnje dobrodelne gledališke predstave omogočili otrokom dvodnevni nepozaben izlet v Bohinj.


Prikazano 37 do 42 (od skupaj 101 ) Strani:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 


 

 
  

Domov  |  Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |

 
  Vse pravice pridržane Lions Klub Ankaran Istra, 2010 -2015 (c)