|  Domov   Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |  Lions Oljčnik  |  
 


 

Lions Klub Ankaran Istra

PP 1151

6000 Koper - Capodistria
  

   

 

Klavdij Reja, Predsednik

Zoran Širca, Tajnik

Primož Turšič, Zakladnik

tajnik@lk-ankaran-istra.si

 

 

 

Stari Mulin, Bivje, 2. in 4. četrtek

Datum ustanovitve 18.5.1999

Matična št.: 1170457000

Davčna št.: 53675363

Davčni zavezanec: Ne

IBAN SI56 0510 0801 0573 962
(Abanka Vipa)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Dnevnik Guvernerja

Na obisku pri sosedih

V teh dneh sta potekali tudi konvenciji naših sosednjih distriktov s katerimi že vrsto let odlično sodelujemo in s katerimi bomo 1.6.2012 s podpisom sporazuma o pobratenju med distrikti 126 Hrvaška, 129 Slovenija in 108 Ta2 Italija, še bolj utrdili prijateljstvo. Guverner Dorijan Maršič se je 12.5. udeležil konvencije D 108 Ta2 Italija v Maniagu. Guverner italijanksega distrikta je poudaril medsebojno spoštovanje, odlično delo italijansko-slovenskih odborov ter sodelovanje klubov in Lionov. V soboto in nedeljo od 19.-20.5. pa sta Mednarodni direktor Janez Bohorič in guverner Dorijan Maršič pozdravila skupščino hrvaškega distrikta na Plitvicah. Ob pozdravnih nagovorih je ID Bohorič tudi predal Certifikate of Appreciation štirim zaslužnim Lions.

Deseti dobrodelni ples Lions kluba Ribnica

Na gradu Turjak potekal jubilejni, že 10. dobrodelni ples Lions kluba Ribnica. Kot je povedal letošnji predsednik kluba Stanislav Škrabec, je bil to večer prijetnega druženja ter hkrati opomnik vsem lionom in njihovim prijateljem, v čem je bistvo njihovih srečanj, kar so najlepše izrazili z vodilom letošnjega guvernerja, ki pravi: „Biti za druge“, kajti vsak nasmeh, vsako novo upanje v očeh tistih, ki jim pomagajo ohranjati dostojanstvo s pomočjo njihove lionistične organizacije, je za njih pomembna zmaga. Od ustanovitve LK Ribnica, od leta 1999, pa do danes, so podelili že 109.000 EUR pomoči socialno šibkim, bolnim ali kako drugače ogroženim družinam, posameznikom in otrokom. Z veseljem pomagajo tudi nadarjenim in perspektivnim posameznikom in skupinam. Prošenj, ki prihajajo na naslov njihovega kluba, je čedalje več, vsako podrobno preučijo in poskrbijo, da pomoč pride v prave roke. Poleg Škrabca je zbrane nagovoril tudi letošnji guverner slovenskega distrikta lions klubov, Dorijan Maršič. Med nove člane so letos sprejeli Marka Hojča. Prijeten večer, ki sta ga vodila Alenka Pahulje in Marko Modrej je glasbeno začinil Andraž Hribar.

Guverner distrikta 129 Slovenije je postal osebnost Primorske za mesec april

Po izboru poslušalcev Radia Koper in bralcev Primorskih novic je v mesecu aprilu osebnost Primorske postal Dorijan Maršič. Poleg imena tedna na Valu 202 je to že drugo priznanje za opravljeno humanitarno delo ozaveščanja o nevarnosti min.

Dorijan Maršič je direktor ITF- Mednarodne ustanove za krepitev človekove varnosti. V začetku aprila je po svetu in v Sloveniji potekala globalna akcija, ki je širila naše razumevanje o problematiki min. Posodi svojo nogo - zavihaj hlačnico za prepoved uporabe min, je naslov dobrodelnega koncerta, ki je bil v koprski Taverni 4. aprila, prav na Mednarodni dan ozaveščanja o nevarnosti min. Skupaj so dobrodelni koncert pripravili ITF in Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem. Veliko sodelujočih je v dober namen povezal prav Koprčan Dorijan Maršič.
 


Druženje slovenskih in italijanskih Lionov

Med slovenskimi in italijanskimi Lions že vrsto let poteka intenzivno prijateljevanje in sodelovanje. Že tri leta deluje tudi 1. slovensko-italijanski odbor, ki združuje dve sosednji coni Lions Distrikta Furlanije Julijske krajine ter 5. cone našega distrikta. Da bi obeležili dolgoletno prijateljstvo ter prispevali k projekti mednarodnega predsednika Tama pri sajenju milijona dreves, so ob Dnevu zemlje v zgodovinskem Ogleju, posadili oljko ter odkrili spominski kamen miru in sožitja.

Dobrodelna prodajana razstava slik slikarke Zlatice Beci

Lions klub Velenje je v četrtek 5. Aprila v Vili Bianca Velenje organiziral otvoritev dobrodelne prodajne razstave slik slikarke Zlatice Beci, ki prihaja iz Turjancih pri Radencih. Otvoritve sta se udeležila tudi guverner Distrikta 129 Dorijan Maršič in viceguverner Zoran Vodopija. Slikarka se je odpovedala polovice prihodkov od prodaje slik, ki jih bo LK Velenje namenil za letovanje socialno ogroženih otrok Zveze prijateljev mladine Velenje in za postavitev novih tabel z Brailovo pisavo na kulturno zgodovinske objekte v Mestni občini Velenje. Pred uradno otvoritvijo razstave slik smo lioni simbolično odprli brailovo tablo pri vhodu v Vilo Bianca. Do sedaj so bile nameščene brailove table na pročelja Hotela Paka, Kulturnega doma, občine in glasbene šole.

Zaključek Plakata miru v Radovljici

V Radovljici, na sedežu občine, je v organizaciji LK Bled, potekala svečana zaključna prireditev Plakat miru na katerem sta guverner distrikta Dorijan Maršič in pooblaščenec guvernerja za Plakat miru Jordan Polanec podelila priznanja otrokom, ki jih je strokovna komisija izbrala v ožji izbor. Prisotne je pozdravil tudi župan Radovljice Ciril Globočnik z glasbo pa so nas obdarili dijaki OŠ Antona Janše. Celotno prireditev je odlično povezovala članica LK Bled, Alenka Bole Vrabec. Oglejte si slike in občudujte čudovita dela naših otrok na temo Predstavljaj si mir.

Prikazano 7 do 12 (od skupaj 56 ) Strani:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 


 

 
   

Domov  |  Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |

 
    Vse pravice pridržane Lions Klub Ankaran Istra, 2010 -2017 (c)