|  Domov   Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |  Lions Oljčnik  |  
 


 

Lions Klub Ankaran Istra

PP 1151

6000 Koper - Capodistria
  

   

 

Klavdij Reja, Predsednik

Zoran Širca, Tajnik

Primož Turšič, Zakladnik

tajnik@lk-ankaran-istra.si

 

 

 

Stari Mulin, Bivje, 2. in 4. četrtek

Datum ustanovitve 18.5.1999

Matična št.: 1170457000

Davčna št.: 53675363

Davčni zavezanec: Ne

IBAN SI56 0510 0801 0573 962
(Abanka Vipa)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Dnevnik Guvernerja

Druga seja sveta šole

Na drugi seji sveta šole, ki je potekala 18. aprila 2012 so člani sveta na podlagi IV. člena Pravilnika o Svetu Lions šole govorili o pregledu  poteka izobraževanja v 2011-12, o pripravi seminarja za predsednike in tajnike maj 2012, o smeritvi izobraževanja za prihodnje leto ter o častitljivi petnajsti obletnici izobraževanja v Lions distriktu 129 Slovenija.

LEO Nacionalna Konvencija na Debelem Rtiču

Zveza Leo klubov Slovenije, Leo distrikt 129, je med 13. in 15. aprilom 2012 v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije (MZL RKS) priredila tradicionalno letno srečanje članov vseh 21 slovenskih Leo klubov.
 
V sklopu že 11. Leo konvencije so svoja plemenita humanitarna prizadevanja obeležili tudi s predajo donacije OZRK Koper – za Krajevni odbor Rdečega križa Ankaran (KORK Ankaran) s katero bodo učencem podružnične o snovne šole Ankaran lahko omogočili udeležbo na jesensko-zimski šoli v naravi.
 

Dorijan Maršič, direktor ITF in Guverner Lions distrikta 129 Slovenija je postal ime tedna

Dorjan Maršič je direktor Mednarodnega sklada za razminiranje, enega najuspešnejših slovenskih zunanjepolitičnih projektov, ki se je ob letošnjem mednarodnem dnevu boja proti minam aktivno vključil tudi v kampanjo Posodi svojo nogo – zavihaj hlačnico za prepoved uporabe min je postal po izboru poslušalcev ime tedna VAL-a 202. “Ozaveščenost v Sloveniji je glede te problematike majhna. Upam, da je kampanja Posodi svojo nogo, ki smo jo izpeljali skupaj z Univerzo na Primorskem, vsaj za milimeter dvignila raven ozaveščenosti.


Dobrodelni koncert Posodi svojo nogo v koprski Taverni

Globalna in slovenska kampanja, ki je potekala med 1. marcem in 4. aprilom 2012, je zasnovana na uspešno izvedeni nacionalni kampanji v Kolumbiji, imenovani Remangate (v prevodu: Zavihaj jo), kjer so vsi umetniki, politiki, intelektualci, šolarji in študenti skupaj s prebivalci Kolumbije zavihali hlačnico z namenom ozaveščanja o minski nevarnosti. S skupnim sodelovanjem so organizatorji v času kampanje ozaveščali ljudi o nevarnosti uporabe min in hkrati opozarjali na tri zelo pomembne dogodke – na tiskovno konferenco in otvoritev fotografske razstave, ki je potekala 2. aprila 2012, javno tribuno o problematiki min 3. aprila 2012 ter dobrodelni koncert, ki se je zgodil 4. aprila 2012, na mednarodni dan ozaveščanja o nevarnosti min.


Dobrodelna Guvernerjeva aukcija za Simona - Vaza iz porcelana Catbriyur

Trenutna cena: 300€

Ko je bil lani na Bledu Dorijan Maršič izvoljen za guvernerja Lions Distrikta 129 Slovenija, mu je 1. viceguverner Zoran Vodopija podaril unikatno in ročno izdelano ter poslikano porcelansko vazo Porcelan Catbriyur, v katero naj bi polagali po en evro za vsako napačno izgovorjeno besedo »Lions«, izkupiček pa da bi šel v dobrodelne namene. Vazo iz te kolekcije je ob obisku Slovenije prejela tudi britanska kraljica Elizabeta.

No, nekaj kovancev se je nabralo, nekaj jih je dodal guverner osebno. Odločil se je, vazo dati na dražbo, da bi z zbranim denarjem pomagali pri rehabilitaciji Simona Vogrinca, ki je na Jahorini ob eksploziji ostanka vojne v Bosni in Hercegovini izgubil obe nogi in v podporo mednarodni kampanji »Posodi svojo nogo«, »LendYorLeg« kjer sodeluje tudi naš mednarodni predsednik Tam ter številni Lions.

Guverner dodaja: "Dvesto (200) evrov prispevam sam, vaza pa bo dobila novega lastnika in to tistega, ki bo ponudil največ. Dražba bo trajala do 30. aprila 2012. Vašo ponudbo pošljite na naslov dorijan.marsic@gmail.com . Zadnja izlicitirana cena pa bo objavljena na mojem dnevniku guvernerja (glej zgoraj). Verjamem, da bomo na tak način uspeli zbrati sredstva za pomoč Simonu ter prispevali k opozarjanju o nesmiselnosti uporabe protipehotnih min, ki nediskriminatorno ubijajo nedolžne ljudi."


Seja kabineta guvernerja tokrat v Prekmurju

Zadnja seja kabineta pred letno konvencijo, ki bo letos v Ankaranu, je potekala v Mali Nedelji v Prekmurju. Kot ponavadi, je bilo tudi to sobotno dopoldne za vodstvo kabineta delovno, saj je bil dnevni red seje obsežen.

Poleg pregleda opravljenega dela po regijah in conah ter vtisov iz mediteranske konference v Grčiji je beseda tekla tudi o planih za prihodnje. Med drugim so prisotni namenili besedo tudi planiranju mediteranske konference leta 2013, ko bo vlogo gostitelja prevzela Ljubljana. Veliko zanimivih izhodišč so prispevali tudi pooblaščenci guvernerja za posamezna področja.


Prikazano 13 do 18 (od skupaj 56 ) Strani:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 


 

 
   

Domov  |  Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |

 
    Vse pravice pridržane Lions Klub Ankaran Istra, 2010 -2017 (c)