|  Domov   Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |  Lions Oljčnik  |  
 


 

Lions Klub Ankaran Istra

PP 1151

6000 Koper - Capodistria
  

   

 

Klavdij Reja, Predsednik

Zoran Širca, Tajnik

Primož Turšič, Zakladnik

tajnik@lk-ankaran-istra.si

 

 

 

Stari Mulin, Bivje, 2. in 4. četrtek

Datum ustanovitve 18.5.1999

Matična št.: 1170457000

Davčna št.: 53675363

Davčni zavezanec: Ne

IBAN SI56 0510 0801 0573 962
(Abanka Vipa)

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Dnevnik Guvernerja

Obisk Mediteranske konference v Atenah

Delegacija Lions Distrikta 129 Slovenija je na stojnici na Mediteranski Lions konferenci, ki je potekala 22. in 23. marca v Atenah, skupaj z Ljubljansko turistično organizacijo predstavila Mediteransko konferenco 2013 v Ljubljani. Delegacija Lions Distrikta 129 Slovenija z Mednarodnim Predsednikom LCI Wing Kun Tamom, Mednarodnim Podpredsednikom Waine Maddenom, predsednikom MSO Mohamedom Ben Jamaajem pred stojnico distrikta na Mednarodni konferenci Lions v Atenah.

Potrjeno je, da bo novi predsednik Madden naslednje leto obiskal Slovenijo ob njeni organizaciji 16. Mediteranske konference v Ljubljani.


Združenje slovenskih Lions klubov za pomoč Centru slepih športnikov Vidim cilj

Alen Kobilica, najprepoznavnejši slovenski maneken v visoki modi, učitelj plavanja ter učitelj in trener smučanja, je pred tremi leti oslepel. Njegov odziv na novo nastalo oviro je brez dvoma lahko vzor in motiv številnim drugim, ki ne vedo, kako se spopasti s tovrstnimi življenjskimi preizkušnjami.
 
Lioni Distrikta 129 Slovenija so se odločili, da bodo Centru pomagali pri izvedbi njegovih programov. Akciji se je pridružilo 25 Lions klubov, ki so zbrali 5.500 EUR ter jih namenili nakupu tehničnih sredstev, tako za prosto, kot tudi za tekmovalno smučanje, ter za smučanje slabovidnih otrok iz socialno ogroženih družin. Simbolni ček je Alenu Kobilici predal guverner zveze Dorijan Maršič v soboto, 3. marca 2012, na jubilejnem 10. Lions Ski Open-u v Kranjski Gori.


Obisk mednarodnega predsednika se je nadaljeval tudi v ponedeljek v Postojnski jami in Ljubljani.

Predsednik je skupaj z delegacijo v ponedeljek 20.2.2012 obiskal Postojnsko jamo, se vpisal v njihovo spominsko knjigo ter se sestal s člani LK Proteus iz Postojne. Svojo pot je nato nadaljeval v Ljubljano, kjer ga je sprejel Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije mag. Blaž Kavčič. Izmenjala sta si poglede na aktualne zadeve ter predstavila razmere v Sloveniji in v naši svetovni organizaciji.


Ustanovitev novega Lions kluba Izola-Isola

V nedeljo 19. februarja je bil v Izoli ustanovljen nov lions klub. Pod botrstvom LK Ankaran Istra se je tako rodil 55 klub v Distriktu 129 Slovenija. Večer je bil še toliko bolj svečan, saj nas je z obiskom ob Charter Nightu razveselil sam mednarodni predsednik LCI dr. Wing-Kun Tam, mednarodni direktor Janez Bohorič in guverner distrikta Dorijan Maršič.  Klub šteje 25 ustanovnih članov, njegovo uradno ime pa se glasi Lions Klub Izola-Isola. Prvi predsednik kluba je postal Aleš Lipnik, ki bo naslednji dve leti pod botrstvom predsednika LK Ankaran Istra Deana Žigona in Drava Ferligoja vodil novi klub.

Obisk mednarodnega predsednika LCI dr.Wing-Kun Tama in otvoritev oljčnika Lions Olivetum

Oljke v oljčniku Lions OLIVETUM, ki so bile 19. februarja 2012 zasajene ob obisku Mednarodnega predsednika Lions Clubs International dr. Wing Kun Tama, ponosno nosijo imena 55 klubov Lions Distrikta 129 Slovenije in Leo Distrikta 129 Slovenije. Wing-Kun Tam je vse prisotne očaral s svojo preprostostjo, jasnim, iskrenim in zdravim pogledom na svet v oljčniku pa je poleg guvernerja distrikta Dorijana Maršiča in predsednika Leo distrikta Petra Ribič zasadil tudi svojo oljko.

Priprave na obisk dr. Wing-Kun Tama - dela v oljčniku Lions Olivetum

Bliža se dan, ko bomo gostili mednarodnega predsednika LCI dr. Wing-Kun Tama in predsednike vseh slovenskih Lions Klubov v Gračišču. Zadnja dela v oljčniku so potekala v soboto do poznega večera. Člani LK Ankaran Istra smo zavihali rokave in pripravili vse potrebno za nedeljsko otvoritev. Med njimi seveda ni manjkal Guverner Distrikat 129 Slovenija Dorijan Maršič.


Prikazano 19 do 24 (od skupaj 56 ) Strani:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 


 

 
   

Domov  |  Akcije kluba  |  Dnevnik Guvernerja  |  O Klubu  |  Facebook  |

 
    Vse pravice pridržane Lions Klub Ankaran Istra, 2010 -2017 (c)